About

Sinds eind 2016 help ik op de Brederode Daltonschool met extra wiskunde en programmeren voor kinderen die een extra uitdaging kunnen gebruiken. Een deel van de materialen die we gebruiken komen van Vierkant voor Wiskunde, andere van websites zoals Scratch. Ook doen we nu op school elk jaar mee met de Kangoeroewedstrijd.

Door aan de kinderen uitleg te geven, bijvoorbeeld over het oplossen van de Rubik’s Cube heb ik dit nu ook als nieuwe hobby er bij gekregen. Ik moest immers niet alleen leren om hem zelf op te lossen, maar ook hoe dit zo helder mogelijk uit te leggen. Inmiddels heb ik hiermee ook officiele resultaten bij de World Cube Association. Een leuke hobby die ik iedereen kan aanraden.

Nu in Maart 2020 het Corona virus de hele wereld in haar greep houdt en in Nederland alle scholen tijdelijk gesloten zijn, was dat voor mij een reden om leuke en leerzame stukjes op mijn website te plaatsen. Zo hebben de kinderen leuke uitdagingen thuis die wat anders zijn dan de basisvakken op school. Als de crisis weer over is kunnen deze materialen ook gebruikt worden voor wiskunde plus groepjes op school, of extra verbreding / uitdaging.

Als je feedback hebt over de site, of vragen over de inhoud, neem dan contact met me op.